на живо

Наградата за Най-полезен играч в Мача на звездите ще носи името на Коби Брайънт

Легендарният гард на "ЛА Лейкърс" е участвал 18 пъти в зрелищното събитие

Наградата за Най-полезен играч в Мача на звездите вече ще носи името на покойния Коби Брайънт. Легендарният гард на "ЛА Лейкърс", който 18 пъти е участвал в зрелищното събитие, и 13-годишната му дъщеря Джиана-Мария загинаха в катастрофа с частен хеликоптер заедно с още седем души в края на януари.

"Коби Брайънт е синоним на Мача на звездите в НБА и олицетворява духа на това събитие, с което почитаме нашата игра", каза комисионерът на НБА Адам Силвър.

Едно от най-чаканите спортни събития е тази нощ в Чикаго, а капитани на двата отбора ще бъдат Леброн Джеймс и Янис Антетокумбо.

В памет на Брайънт събитието ще бъде с променен формат. Първите 3 части ще продължат по 12 минути. След всяка от тях резултатът ще се занулява и ще се обявява победител. В началото на последната част точките ще се сумират. Към по-високия сбор ще се прибавят 24 точки (с номер 24 Брайънт игра в последните години) - това ще е резултатът, към който и двата тима ще се стремят. Който пръв го достигне, той печели Мача на звездите.

Обърканият регламент накара организаторите да дадат пример. Ако двата тима са отбелязали по 100 и 95 точки преди началото на четвъртата част, то те ще играят, докато един от отборите не достигне 124 точки.