на живо

Най-богатият футболист в света е... свободен агент (ВИДЕО)

Фаик Болкиа поставя Меси и Кристиано Роналдо в малкия си джоб

Най-богатият футболист в света е свободен агент! Феновете на Кристиано Роналдо, както и тези на Лионел Меси, обаче могат да бъдат спокойни, тъй като не става въпрос за любимците им.

Под светлината на прожекторите е Фаик Болкиа, чийто договор с английския елитен "Лестър" изтече това лято и не бе подновен. 22-годишният брунейски национал подписа с "лисиците" през 2016 г., а преди това носи екипите последователно на "Саутхемптън" и "Челси".

Болкиа, който има само 5 мача в младежката Шампионска лига за последните 4 години, всъщност няма от какво да се притеснява, дори и футболната му кариера да не се развие по мечтания начин. Роденият в Лос Анджелис (САЩ) Фаик е принц на Бруней, а богатството му възлиза на около 17 млрд. евро. Той е син на Джефри Болкия и племенник на султан Хасанала.

Така Болкия-младши поставя в малкия си джоб Кристиано Роналдо, чието състояние се оценява на близо 400 млн. евро, и Лионел Меси с неговите "скромни" 355.

"Ритам още от най-ранна възраст, откакто се помня. Винаги съм се забавлявал с топка в крака. Родителите ми постоянно ме подкрепят и ми помагат да преследвам мечтата си да стана футболист. Още от малък ме възпитаваха да бъда силен психологически и физически. Те са моите примери за подражание", признава Фаик.

Животът по футболните лагери явно е направил 22-годишния принц по-скромен. Баща му обаче харчи със замах. Освен наследник на трона и местен плейбой в миналото, Джефри е собственик на инвестиционна компания и един от най-ексцентричните хора в Бруней.

За месец той се хвали, че е похарчил над 35 млн. евро за коли, часовници и химикалки от бяло злато, както и 1 млн.  за поддръжка на караоке системата за своите партита.

В автопарка на семейството има 2300 автомобила, между които уникални модели на "Ролс Ройс", "Ферари" и "Бентли".

Таткото на Фаик влиза в историята на Бруней с 50-ия си рожден ден. Специален гост на тържеството е Майкъл Джексън, който получава хонорар от около 13 млн. евро. За неговото представяне пък е построен цял един нов стадион. Някой ден на него със сигурност ще играе младежът, който играе футбол за всичко друго, но не и за пари.