на живо

Най-дългият мач: Четири продължения в баскетболната битка между "Черноморец" и "Берое"

Бургазлии триумфираха в историческия мач

Lap.bg

"Черноморец" и "Берое" изиграха най-дългия мач в историята на Националната баскетболна лига в България! Двата тима играха цели 4 продължения след редовното време, а като победители от срещата излязоха домакините от Бургас със 123:121.

За първи път у нас се играе мач, чието "чисто" време (без прекъсванията) е 60 минути - 40 минути редовно време и 4 продължения по 5 минути, потвърждават и от родната федерация.

Явно двубоите между двата тима носят огромен заряд, тъй като през декември 2020 г. старозагорци победиха, отново след продължения.

Снимка: Lap.bg

Този път баскетболистите на "Берое" успяха да наваксат изоставено от 17 точки и в края на редовното време да закотвят резултата на 78:78. През първите добавени 5 минути двата отбора си вкараха по точно 10 точки, а през вторите - по 8.

Така при 96:96 дойде третото продължение, което също не определи победител. Резултат 109:109.

В крайна сметка, в последните 5 минути Константин Коев от домакините вкара 3 тройки в началото и кош в края, който донесе победата на "Черноморец"!

Снимка: Lap.bg

Коев завърши с 33 точки и 10 борби, а Марвин Смит добави 36 точки и 21 борби за бургазлии. За "Берое" най-резултатни бяха Брейди Роуз и Дерик Джийн с по 24 пункта.

Старозагорци вече имат баланс от 8 победи:7 загуби, като заемат трето място в класирането, докато "Черноморец" се изравни с петия "Академик" Пловдив при баланс 7:8.