на живо

Най-добрият във Франция мери сили с най-добрия в Европа

Срещата Реал (Мадрид) – Пари Сен Жермен гледайте пряко по RING и на VOYO.BG

Силният приятелски турнир „Интернешънъл чемпиънс къп“ продължава да радва феновете с интригуващи сблъсъци между футболни грандове. Следващият интересен мач от мини състезането в САЩ изправя един срещу друг победителя в Шампионската лига – Реал (Мадрид) и тима, който спечели титлата и купата във Франция по категоричен начин – Пари Сен Жермен.

 

Снимка: Getty Images

Испанският отбор се чувства комфортно в турнира „Интернешънъл чемпиънс къп“. В миналогодишното издание „белите“ станаха шампиони на състезанията в Австралия и Китай. Този път възпитаниците на Зинедин Зидан ще се конкурират с ПСЖ, Челси и Байерн (Мюнхен) в САЩ.

Проверката е първа в предсезонната кампания на мадридчани, които през миналата година спечелиха шампионската лига. Единственото ново попълнение в селекцията на Зидан е Алваро Мората, който прекара два сезона в Ювентус преди да се завърне при мадридчани.

Очаква се именно той да застане начело на атаката на Реал заедно с Карим Бензема.

Снимка: Facebook

Причината е отсъствието на контузения Кристиано Роналдо от списъка с играчи, които ще вземат участие в срещата. Португалецът, както и съотборникът му Пепе, получиха по-дълга почивка след като спечелиха Европейското първенство във Франция. От възможността да се наслади на по-дълга ваканция се възползва и Гарет Бейл.

Пари Сен Жермен, който през миналото издание на турнира спечели надпреварата в Северна Америка, пък е без Златан Ибрахимович, който премина в Манчестър Юнайтед. Водени от новия си треньор Унай Емери и подсилени от новопривлечените Грегож Криховяк, Томас Муние и Хатем Бен Арфа, парижани вече постигнаха първа победа в турнира.

Снимка: Facebook

ПСЖ се наложи с 3:1 над Интер, а в герой за тима се превърна Серж Орие, който през миналия сезон беше изваден от френския отбор заради скандал с треньора Лоран Блан.

Двата тима са се срещали осем пъти до сега. Реал има четири победи, ПСЖ – само две. Равенствата също са две.

За последно мадридчани и шампионите на Франция се изправиха един срещу друг в груповата фаза на Шампионската лига през миналия сезон. Първият мач завърши при нулево равенство, а във втората среща бъдещите шампиони на турнира победиха с 1:0 след гол на Начо.

Снимка: Getty Images

Срещата Реал (Мадрид) – Пари Сен Жермен може да гледате в ранните часове на 28 юли. Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 02:30 ч., а цялата среща ще бъде предавана пряко по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG.