на живо

Децата на Марадона с емоционални съобщения в социалните мрежи

Легендарният футболист бе погребан днес

Най-голямата дъщеря на Диего Марадона наруши мълчанието си в социалните мрежи. 33-годишната Далма публикува емоционално съобщение след погребението на великия си баща. 

"Винаги съм се страхувала от смъртта, но не и днес... защото знам, че това ще бъде моментът, в който ще те видя и ще те прегърна. Вече ми липсваш, тате!", пише Далма, а думите й са придружени от стара снимка.

"Обичам те, татко! Ще те обичам и защитавам през целия си живот, защото ти благодаря за споделения живот! Унищожена съм, но ще продължа напред!

Далма вярва, че пак ще види баща си и му обещава да упражнява пеенето си, за да пеят и крещят заедно, когато се съберат отново".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dalma Maradona (@dalmaradona)

В съобщението си в социалните мрежи Далма разкрива, че се страхува от момента, в който дъщеря й ще пожелае отново да види дядо си чрез видеообаждане... както досега. 

"Бъди сигурен, че ще й кажа точно кой си бил и кой завинаги ще си останеш. Може би Той вече те обича. Не е нужно много, за да те обича", пише още в публикацията в "Инстаграм".

Малко по-късно и най-големият син на Дон Диего - Диего Армандо-младши, също разчувства с думите си в социалните мрежи.

34-годишният наследник на легендата е плод на извънбрачната му връзка с неаполитанката Кристина Синагра, докато Марадона играе за "Наполи".

"Не можеш да си представиш колко щастлив бях само да те гледам до себе си... Чувствах се непобедим! Не можеш да си представиш колко много ще ми липсва тази прегръдка, тате, колко много ще ми липсва да гледам заедно с теб нашия любим "Наполи"! А моите деца?? Какво ще правят без техния толкова любвеобилен дядо? Обещавам, че винаги ще са на твоя страна, винаги ще те бранят и винаги ще се тупат в гърдите, когато говорят за своя дядо! Татко, капитан на моето сърце, никога няма да умреш, защото ще те обичам до последния си дъх! Чакай ме и ела да ме потърсиш, когато настъпи моят час, защото винаги съм те искал до себе си, тъй като един син до своя баща не го е страх от нищо! На добър час, "десетка" на моето сърце!! Обичам те", добави Диего Армандо Марадона-младши.

Диего Армандо Марадона е признал официално осем свои деца - три дъщери, двама сина и три кубинчета с неизвестен пол.

Световният шампион с Аржентина от 1986 г. почина близо месец след 60-тия си рожден ден от сърдечен удар. 

Снимка: Reuters

Той бе погребан днес в тесен семеен кръг, а вчера тялото му беше изложено за поклонение пред феновете, като хиляди се стекоха в Буенос Айрес, за да го зърнат за последно. 

Марадона е считан за един от най-великите футболисти в историята. Той е световен шампион с Аржентина от 1986 г., двукратен първенец на Италия с "Наполи", както и носител на Купата на краля с "Барселона".