на живо

Най-хубавият подарък: "Това е мама!" (ВИДЕО)

Крис Силва от "Маями Хийт" отново в прегръдките на майка си след 3 години раздяла

Най-хубавият подарък: "Това е мама!" (ВИДЕО)

Коледа - уют, топлина и чудеса. Най-добре е в това приказно време да си със семейството. Но понякога нещата не се развиват така, както искаме. Като при Крис Силва - баскетболиста на "Маями Хийт".

За да преследва своята мечта една от младите звезди на НБА загърби всичко. Крис напуска родината си Габон преди 7 години, когато е само на 16 години, знае малко английски и никога не е играл баскетбол в отбор. И въпреки това успява. Благодарение на ръста си и таланта. 

Само че постигането на мечтата идва с висока цена. Крис успява да се види с родителите си и своите трима братя само веднъж от пристигането си в САЩ. Той се прибира вкъщи за 2 седмици преди 3 години, за да си поднови визата. От тогава е сам в огромната страна и в НБА. През юли 2019 г. той подписа договор с "Маями Хийт", а съотборниците му се превърнаха в негово второ семейство.

И като такова успяха да стоплят сърцето му с възможно най-емоционалната изненада!

По време на мотивиращата реч на треньора Ерик Спулстра, Крис се превърна в основна тема.

"-Празниците са време да бъдем с хората, които обичаме. Всички сме благодарни, че може да прекараме няколко такива дни с тях. Но аз винаги си мисля за Силва. От колко време не си виждал семейството си?

-От 3 години.

-Имаме изненада за теб! Весела Коледа, братко!"

В този момент в залата влезе Карин - майката на Крис. 

"Това е мама!" - бяха единствените думи, които баскетболистът можеше да изрече преди да се разплаче и отново да прегърне дълго чаканата си гостенка.

Мама Карин ще остане в САЩ още 10 дни, за да може да навакса годините раздяла.

"Не зная много за Маями, но сега ще науча заради нея. Ще я заведа на хубава вечеря, на някои красиви места, ще прекараме време заедно", заяви развълнуваният баскетболист.

"Не повярвах. Мислех, че виждах призрак. Не се сдържах, бях емоционален. Благодаря на НБА Африка, че съдейства за тази изненада", добави още той.