на живо

Най-красивото разиграване във футбола (ВИДЕО)

"Аякс" взе скалпа и на "Ювентус"

Twitter

"Това, което ме впечатли най-много не е работоспособността или техническите способности, макар че и двете са на изключително ниво, а начинът, по който запълват терена, разбирането им за време и пространство, техническата им грамотност на тази млада възраст".

Думите са на бившия нападател на "Ювентус" Алесандро Дел Пиеро, който не спести суперлативите си по адрес на този млад, гладен за успехи и талантлив състав на "Аякс" след края на последния съдийски сигнал на "Ювентус Стейдиъм".

Снимка: Twitter

Беше една историческа нощ за момчетата на Ерик тен Хаг в Торино. Те не само опровергаха очакванията на специалистите, но и го направиха със стил.

Кристиано Роналдо откри резултата с глава, но голове на Дони ван де Беек и Матайс де Лихт класираха холандците на полуфинал в Шампионската лига за първи път от 22 години.

И резултатът не е случаен. Футболистите на "Аякс" изкараха съперниците си от зоната на техния комфорт и показаха неща, достойни за най-голямата сцена. Разигравания, заради които се влюбваш във футбола.

Снимка: Twitter

След края на мача в социалните мрежи се появи едно гифче, което в най-пълна степен показва блясъка на този позабравен великан "Аякс".

Грандът от Амстердам не е просто отбор, който играе красив футбол. Съставът на Тен Хаг е машина за пресиране, която не даде никаква възможност на "бианконерите" да си поемат дъх, или да получат свободни пространства за дейстие.

Средната възраст на тима на "Аякс" е 24 години, а класа определено не липсва. Футболистите напуснаха съблекалнята, за да се върнат на терена и да празнуват отново със своите фенове.

На полуфиналите холандците ще се изправят срещу победителя от двойката "Манчестър Сити" - "Тотнъм".