на живо

Най-младият състав на "Ливърпул" елиминира "Шрюсбъри" за ФА Къп

Мърсисайдци гостуват на "Челси" в следващия кръг

Reuters

Децата на "Ливърпул" победиха с 1:0 "Шрюсбъри" в преиграването на "Анфийлд" и се класираха за осминафиналите на ФА Къп. Първият мач завърши 2:2.

Воденият от Нийл Кричли тим на мърсисайдци, съставен предимно от играчи от отбора до 23 години, доминираше през цялата среща, въпреки че в крайна сметка спечели след автогол.

В 61-ата минута гостите от трета дивизия откриха резултата с първия си точен удар, но след консултация с VAR съдията отмени попадението заради засада.

В 75-ата минута Ро-Шон Уилямс си вкара автогол при опит за изчистване на топката след центриране на Неко Уилямс.

В следващия кръг "Ливърпул" гостува на "Челси".

Снимка: Reuters

В преиграването срещу "Шрюсбъри", мърсисайдци бяха представени от своите младоци, тъй като Юрген Клоп реши да уважи зимната пауза във Висшата лига и да пусне в почивка всички футболисти от представителния тим.

"Детската градина" се възползва от шанса си и зарадва препълнените трибуни на "Анфийлд". 

Със своите 19 години и 102 дни това бе най-младият състав в историята на "Ливърпул". Клубният рекорд бе подобрен за втори път през този сезон, след като през декември "червените" играха срещу "Астън Вила" за "Карабао Къп" със състав на средна възраст 19 години и 182 дни. 

Снимка: Reuters

Къртис Джоунс, който в края на януари навърши 19 години, пък се превърна в най-младия капитан в историята на "Ливърпул". 

Вече 40 мача във всички турнири мърсисайдци нямат загуба на "Анфийлд".