на живо

Гравираха името на "Ливърпул" върху титлата (ВИДЕО)

Утре вечер 30-годишното чакане приключва

Twitter

Малко повече от ден дели "Ливърпул" от бленувания вече 30 години момент - вдигането на титлата във Висшата лига. А почти месец след обявяването на мърсисайдци за шампиони на Англия, името на клуба се озова върху трофея.

"Скай спортс" публикува видео в "Туитър" от гравирането на името на "Ливърпул" върху шампионската купа. Така тимът от Мърсисайд вече ще заема своето специално място до шампионите от предходните сезони "Челси", "Манчестър Сити" и "Лестър".

Отборът на мениджъра Юрген Клоп се превърна в най-ранно гарантиралия си титлата в историята на Висшата лига. Направи го седем кръга преди края след загубата на "Манчестър Сити" от "Челси" през юни.

Оттогава обаче мърсисайдци отпуснаха педала за газта - записаха поражения от "Сити" (0:4) и от "Арсенал" (1:2) и пропуснаха да подобрят рекорда на "гражданите" от най-много спечелени точки в края на сезона (100).

В сряда вечер на "Анфийлд" ще се празнува. След последния съдийски сигнал на мача срещу "Челси", капитанът Джордан Хендерсън ще вдигне титлата, която ще му бъде връчена лично от легендата Кени Далглиш.

Церемонията ще бъде различна. Заради пандемията от коронавирус фенове няма да има, а чрез видеообръщение по-рано днес Хендерсън призова привържениците да гледат награждаването от домовете си, за да не провалят всички усилия на здравните служби.

"Ливърпул" получи специално разрешение, с което семействата на футболистите ще бъдат допуснати до награждаването.