на живо

Най-шокиращият трансфер: "Севиля" привлече талисмана на "Арсенал"

"Топчиозавър" се мести в Андалусия

Twitter

"Топчиозавър" остана без работа само за няколко часа! Талисманът, който бе уволнен от "Арсенал" заради съкращения в разходите вследствие на коронавируса, направи изненадващ трансфер - в "Севиля".

Докато "артилеристите" преговаряха за Томас Партей, испанският тим се възползва от последния ден на трансферния прозорец. Носителят на трофея в Лига Европа попита последователите си в "Туитър" кой играч искат да бъде купен, придружавайки поста със снимка на "Топчиозавъра".

След няколко часа напрегнати преговори и без време за губене, "Севиля" обяви привличането на "Топчиозавър", който вече ще носи цветовете и емблемата на андалусийците.

Въпросният "Топчиозавър" или "Артилериозавър" служи вярно на "Арсенал" от 1993 г. насам. Той присъства на всички домакински мачове на тима, а по време на пандемията в социалните мрежи забавляваше феновете със снимки от дома си и се включваше в няколко видеоразговора с фенове. Зад маската се крие Джери Куи. Преди да стане зелен динозавър, той е страстен почитател на "Арсенал". От 1963 г. насам той не пропуска гостуване и домакинство на любимците си. Дори пропуска сватбата на брат си, за да може да бъде на стадиона.

Феновете на "артилеристите" осъдиха остро решението на клуба да се раздели с талисмана си, докато Месут Йозил, който не е играл от месец юни, взима по 350 хил. паунда на седмица.

Въпреки че "Арсенал" твърди, че след време талисманът ще се завърне на "Емиратс", привърженици призоваха капитана Пиер-Емерик Обамеянг и мениджъра Микел Артета да вземат нещата в свои ръце, защото има "40-годишни запалянковци, които са израснали с този динозавър" и "освобождаването на талисмана не е в стила на този клуб".