на живо

"Най-важният мач": ЦСКА и "Лудогорец" на крачка от големите (АНКЕТА)

Двата български отбора ще се опитат да се класират за груповата фаза на Лига Европа днес

Lap.bg

Лига Европа - вторият по сила европейски клубен турнир, все още не е затворил вратите си за желаещи да участват в груповата фаза. Напротив! Именно днес това своеобразно "състезание" е най-ожесточено! 

А два български отбора  - "Лудогорец" и ЦСКА ще се борят за честта да играят през следващия сезон между най-силните европейски тимове.

Ще се класират ли ЦСКА и "Лудогорец" за груповата фаза на Лига Европа?

Разградчани гостуват на "Динамо" Брест от Беларус. "Лудогорец" ще де опита за четвърта поредна година да влезе в групите на Лига Европа. 

"Орлите" не успяха да се преборят за Шампионската лига, след като загубиха от "Мидтиланд". Сега обаче пътят им изглежда не толкова труден. Павел Върба напълно съзнава, че този мач е най-важният за сезона. 

"Лудогорец" няма особени проблеми в родното първенство, но само добро представяне в Първа лига едва ли покрива амбициите на тима и скъпата селекция. Чешкият специалист ще трябва да се справя срещу шампиона на Беларус без контузените Абел Анисе и Вандерсон.

Снимка: Lap.bg

"Най-важният мач" за ЦСКА пък ще бъде в Швейцария. "Червените" не са играли в групова фаза на европейски клубен турнир от 10 години насам. И сега изглежда, че пътят им към мечтаните четворки няма да е песен.

"Базел" не е случаен тим! Швейцарският гранд е рекордьор по титли в местното първенство и един от традиционните участници в Шампионска лига и Лига Европа в последните сезони. Кризата в последния сезон едва ли е разколебала чак толкова позициите на "Базел".

Все пак си струва да отбележим конфликта между фенове и ръководство, който може да се отрази върху футболистите и треньора Сфорца.

Стамен Белчев пък ще трябва да реди състав без Иван Турицов и капитана Петър Занев, който лекува усложнения след заразяване с COVID-19.

Снимка: Lap.bg

Победителят ще бъде определен само в един мач.

Ще станем ли свидетели на българска радост? Предстои да разберем!