на живо

Най-важният жребий в Шампионската лига

Не пропускайте да разберете четвъртфиналните двойки в турнира пряко по bTV Action

uefa.com

Кой срещу кого? Това се питат футболните фенове по цял свят! 

За щастие това неведение приключва в 13:00 ч. днес (19 март)! Тогава започва жребият за четвъртфиналите в Шампионската лига! Церемонията може да гледате пряко по bTV Action с коментар на Валери Генов. 

Най-добрите 8 в най-силния европейски клубен турнир вече са ясни - "Байерн" Мюнхен, "Челси", "Борусия" Дортмунд, "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Пари Сен Жермен", "Порто" и "Реал" Мадрид. Те успяха да отстранят първите си съперници в елиминациите и сега очакват да видят какво ще им отреди съдбата.

За разлика от жребия да осминафиналите, тук няма ограничение при тегленето. Един срещу друг могат да играят тимове от едно местно първенство. Първите мачове са насрочени за 6 и 7 април, а реваншите са седмица по-късно - на 13 и 14 април. По традиция bTV Media Group ще ви направи съпричастни с най-интересните срещи от турнира.

Освен за четвъртфиналите, отборите ще научат и евентуалните си съперници за полуфинала. Първите мачове там са на 27 и 28 април, а реваншите - на 4 и 5 май. Финалът пък е на 29 май в Истанбул.

За едва шести път в историята и първи от 2016 г. насам Италия няма представител в четвъртфиналната фаза на турнира, след като "Порто" отстрани "Ювентус", "Байерн" се справи с "Лацио", а "Реал" с "Аталанта". 

Снимка: Getty Images

Също така за първи път от 16 години на четвъртфинал няма да играят двете големи звезди на съвременния футбол - Кристиано Роналдо от "Ювентус" и Лионел Меси от "Барселона" (каталунците загубиха сблъсъка с "Пари Сен Жермен").

В същото време за първи път във финалната осмица има четирима треньори от една страна. Германия може да се похвали с Ханс-Дитер Флик ("Байерн"), Един Терзич ("Борусия" Дортмунд), Юрген Клоп ("Ливърпул") и Томас Тухел ("Челси").

Снимка: Getty Images

Гледайте жребия за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига пряко по bTV Action от 13:00 ч. днес (19 март)!