на живо

Наказаха Меси за 4 мача заради обида към съдия (ВИДЕО)

Звездата научи новината само 6 часа преди сблъсъка с Боливия

Лионел Меси ще пропусне следващите 4 световни квалификации на Аржентина. Суперзвездата на "Барселона" бе наказан заради нецензурните си думи по адрес на страничен съдия при победата с 1:0 над Чили в четвъртък.

Меси научи съдбата си само 6 часа преди решителния сблъсък с Боливия в Ла Пас. Лидерът на "Барселона" е глобен и с 10 000 евро. Според медиите в Южна Америка Лео е напсувал рефера Майкъл ван Гаси. Малко преди това той бе точен от дузпа и донесе трите точки срещу Чили, които на практика оставиха тима в борбата за Мондиал 2018.

Освен срещу Боливия, Меси няма да бъде на линия срещу Уругвай, Венецуела и Перу. Това е огромен удар за "гаучосите", чието участие на световното в Русия догодина далеч не е сигурно. Те влязоха в двубоя срещу Чили на пето място в зона Южна Америка, а автоматични квоти получават първите четири. Победата ги изстреля на третата позиция, но визитата в Ла Пас по традиция е изключително трудна заради голямата надморска височина.

През годините Меси изпитва сериозни проблеми в боливийската столица, разположена на 4000 м над морското равнище. През 2013 г. той повърна на терена при равенството 1:1. "Ужасно е да се играе тук. Равенството е добър резултат за нас. Необходимо ти е време за възстановяване след всеки спринт. Някои от момчетата се оплакват от главоболие, други се задъхват. Аз обаче се чувствах добре", заяви тогава аржентинецът.