на живо

Наказаха Моци за един мач, глоба за "Левски"

"Сините" ще трябва да платят общо 5000 лв. след дербито с "Лудогорец"

Lap.bg

Защитникът на "Лудогорец" Козмин Моци бе наказан за един мач и с глоба в размер на 400 лева заради изгонването му по време на дербито с "Левски" в неделя. Така той ще пропусне домакинството на "Ботев" Пловдив в събота. Шампионите водят с 3 точки пред преследвача ЦСКА на върха в класирането на Първа лига. 

В 80-ата минута на двубоя, игран на националния стадион "Васил Левски", румънецът оформи крайния резултат 2:0 след дузпа и се зарадва пред сектор "Б". Това вбеси част от "сините" фенове, които нахлуха на пистата.

Един от тях се превърна в интернет сензация, след като скочи върху тунела пред централната трибуна и пропадна вътре. Привърженикът бе осъден по бързата процедура на 1000 лв. глоба и едногодишна забрана да посещава спортни събития.

Моци, който вече имаше жълт картон, получи още един и напусна терена с полицейски кордон.

"Левски" също е санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС. Клубът ще трябва да плати общо 5000 лв. - 2000 лв. за нахлуване на публика, 2000 лв. за хвърлени предмети и 1000 лв. за реплики към длъжностни лица. Отделно треньорът на вратарите Димитър Иванков, който потърси сметка от Моци директно на терена и бе отстранен, е глобен с 1000 лв. и наказан за един мач.

Тагове:

@