на живо

Наказаха парагвайски клуб - прекратил договора на играч, болен от рак

Парагвайският Клуб Олимпия беше инструктиран от ФИФпро (съюза на професионалните играчи) да изплати компенсация на бившия си футболист Себастиан Ариоса. Причина за това е, че ръководството на клуба не е спазвало договора си със състезателя, докато той се е лекувал от рак.

През май 2013 година уругваецът Ариоса е получил диагноза „тумор на гърдите”. ФИФпро твърди, че през декември същата година договорът му е бил преустановен. Контрактът му е щял да бъде подновен едва след като Ариоса се излекува.

През януари 2014 година играчът прекратява договора си с Олимпия заради системно неспазване на условията в него. ФИФпро допълва, че ръководството на клуба е наредило на футболиста да поднови тренировки веднага, въпреки че той се е подложил на химиотерапия.

Олимпия трябва да изплати компенсация заради „моралните щети”, които е нанесъл на Ариоса. Решението е подкрепено и от спортния арбитражен съд в страната.

В момента 30-годишният уругваец се е излекувал напълно от заболяването си и се състезава за клуба от родината си Дефенсор Спортинг.