на живо

Наказанието на Кобрата - основна тема от САЩ до Индонезия

Сълзите на Джени Суши присъстват в заглавията на боксовите издания

Кубрат Пулев се е доказал като един от факторите в световния бокс, така че не е изненада, че неговото наказание заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, станала известна с прякора Кралицата на голото суши, е сред основните теми в изданията и сайтовете, посветени на този спорт.

Лицензът на българина за участие в мачове на територията на САЩ беше отнет за 6 месеца от Спортната комисия в Калифорния, след като той завърши интервюто си след победата над Богдан Дину на 23 март с целувка. Пулев ще трябва да плати 2500 долара глоба и да посещава 45-дневен курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера. 

В сайта на телевизията, която тогава предаваше мача пряко - ESPN, веднага поместиха информация за изслушването.

Един от големите сайтове отвъд Океана - TMZ, също обръща внимание на случая.

Очаквано специализираното издание за бокс - Boxingscene.com, отделя голяма статия на Пулев, в която запознава с детайлите от изслушването своите читатели.

В далечна Австралия също се вълнуват от случая на Кобрата, като отбелязват, че Дженифър Равало се е разплакала по време на изслушването в Калифорния.

За скандала пишат и чак в Индонезия. Две са изданията, които обръщат внимание на Пулев и Суши, като едното използва снимка от мача на българина срещу Владимир Кличко през 2014 г., за да представи Кобрата.

Кубрат трябва да се яви пред Спортната комисия на щата Калифорния на 22 юли, за да се уверят нейните членове, че е преминал назначения курс. Ако не го направи, правата му ще бъдат спрени за следващите 12 месеца. При повторно подобно провинение, Пулев губи правото да участва в мачове на територията на Калифорния до живот.