на живо

Наказват стюардите, изпуснали "Пуси Райът"

Членовете на групата вече бяха осъдени по бързата процедура

Reuters

Стюардите, допуснали нахлуването на фенове на терена във финала на Мондиал 2018 между Франция и Хърватия, ще бъдат наказани. Това заяви генералният директор на Организационния комитет на световното първенство в Русия - Алексей Сорокин, в интервю за "Спорт Експрес".-

"Нарушение е и срещу стюардите ще бъдат взети дисциплинарни мерки. Разбира се, че е неправилно, че не ги спряха, но от друга страна този случай е уникален. Още повече, че се случи на финала на турнира. Феновете бяха облечени с полицейски униформи, а ние всички се отнасяме с уважение към униформените служители. Стюардите постъпиха непрофесионално, но не бива да ги обвиняваме прекомерно. Хората, които излязоха на терена, бяха много хитри", заяви Сорокин.

Снимка: Getty Images

Московски съд осъди по бързата процедура на 15 дни арест четиримата членове на пънк групата "Пуси Райът" заради нахлуването на терена по време на финала. Три жени и един мъж от групата, облечени с фалшиви полицейски униформи, слязоха на терена в началото на второто полувреме пред погледа на президента на Русия Владимир Путин и останалите гости на "Лужники".

Освен 15 дни в затвора, четиримата нямат право да посещават спортни събития в следващите три години.

Тагове:

световно 2018