на живо

Наоми Осака отново прегърна трофея от Откритото първенство на Австралия

На финала тя се справи без проблеми с Дженифър Брейди

Reuters

Наоми Осака спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия по тенис! Представителката на Япония се справи за по-малко от час с американката Дженифър Брейди и победи с 6:4, 6:3. 

За 23-годишната Осака това е четвърта титла от Големия шлем. Звездата ѝ изгря през 2018 г., когато на финала на Откритото първенство на САЩ изуми света, побеждавайки Серина Уилямс. През 2019 г. тя бе шампионка на Австралия, а през 2020 г. - отново триумфира в Ню Йорк. 

Снимка: Reuters

Родената в Япония тенисистка участва в основната схема в Австралия за шести път. Успехът в Мелбърн ще прати Осака на второ място в световната ранглиста. В началото на турнира тя беше трета. Лидерка остава Ашли Бартли, която отпадна на четвъртфинал.

Снимка: Reuters

"Благодаря ви, че отворихте сърцата си за нас и бяхте на трибуните. Знаех, че срещу Дженифър ще е много трудно, изиграхме страхотен мач с нея на Откритото първенство на САЩ. Дженифър, ти ще постигнеш още много! Тези няколко седмици тук бяха невероятни, а екипът ми е вече като семейство, толкова време изкарахме заедно.", заяви Осака с титла в ръце.

Турнирът в Австралия се проведе с публика по трибуните, но при спазване на строги противоепидемични мерки. Тенисистите бяха подложени на карантина при пристигането си, като част от тях можеха да тренират, а други нямаха право да излизат дори от стаите си.

Снимка: Reuters