на живо

Наоми Осака се разплака след подвикване от публиката (ВИДЕО)

Бившата номер 1 в женския тенис изгуби контрол над емоциите си

Reuters

Бившата №1 в женския тенис Наоми Осака изгуби контрол над емоциите си при загубата от Вероника Кудерметова (0:6, 4:6) в Индиън Уелс.

По време на мача от втория кръг четирикратната носителка на титли от Големия шлем се разплака заради подвикване от публиката. 

Снимка: Reuters

Чу се "Naomi, you suck" (Наоми, не ставаш) и това разстрои японката, която помоли за отстраняване на зрителя, но съдията на стола й отговори, че не е видял откъде е дошла обидала. 

След края на мача Осака обясни през сълзи емоционалната си реакция. "Да ме обиждат тук... гледах видеото как Винъс и Серина биват обиждани също тук, ако не сте го гледали, вижте го. Не знам защо, но това влезе в главата ми по време на мача", каза световната №78.

Сестрите Уилямс бойкотираха турнира в Индиън Уелс в продължение на 14 години заради споменатата от Осака случка от 2001 г.

Тогава Винъс се отказа от мача си със Серина заради контузия, а това не се хареса на публиката и последваха освирквания за по-малката сестра по време на финала с Ким Клайстърс.

Снимка: Reuters

Миналия септември Наоми Осака обяви, че иска отново да изпитва наслада от тениса и затова си взе почивка. Турнирът в Индиън Уелс бе едва трети за нея оттогава.