на живо

Наоми Осака загуби за първи път от повече от година

Представителката на Япония отпадна четвъртфинал на тенис турнира в Маями

Reuters

Номер 2 в световната ранглиста по тенис при дамите Наоми Осака постигна първа загуба на корта от повече от година насам. Представителката на Япония отпадна от турнира в Маями на четвъртфинал, след като претърпя поражение с 0:6, 4:6 от гъркинята Мария Сакари. 

За последно Осака си тръгна с поражение от корта на 7 февруари 2020 г. Тогава тя беше победена от Сара Сорибес Тормо от Испания в квалификациите за "Фед Къп". Това не означава, че 23-годишната Наоми е печелила само трофеи от тогава.

Снимка: Reuters

Да, тя триумфира на Откритото първенство на САЩ през 2020 г. и на първия турнир от Големия шлем в Австралия през 2021 г., но се отказа два пъти от мачове. Осака не игра на финала на надпреварата в Ню Йорк (предхождаше Откритото първенство на САЩ) през 2020 г. и на полуфинал в Мелбърн преди няколко месеца. Тогава тя изобщо не излезе на корта заради контузии и умора.

Иначе в Маями номер 2 в световната ранглиста не показа очакваното високо ниво. Тя не успя да вземе нито един гейм в първата част. Във втората започна с пробив, но гъркинята бързо изравни и приключи срещата.

Снимка: Reuters

Това означава, че Осака няма да оглави ранглистата, както се надяваше при успех на финала в САЩ. За последно тя оглавяваше подреждането в началото на 2019 г.

Тагове:

Наоми Осака