на живо

Наполи елиминира Интер в последната секунда

Getty Images/Guliver Photos

Наполи продължава да мечтае за втори пореден триумф в турнира за Купата на Италия. Носителите на трофея от миналия сезон се класираха за полуфиналите на тазгодишното издание на надпреварата, елиминирайки Интер в двубой на стадио "Сан Паоло" в Неапол. В спор за място в мача за титлата неаполитанците ще срещнат Лацио, като финалистът ще бъде определен в два мача.

Победното попадение за Наполи бе дело на Гонсало Игуаин. В последните секунди на третата минута от добавеното време на двубоя аржентинският нападател се възползва от невниманието на защитниците на Интер. Той получи подаване от тъч от Фаузи Гулам, откъсна се сам срещу вратаря Карисо и успя да го преодолее, отбелязвайки своя гол номер 17 във всички турнира за кампанията. 

Наполи постигна четвърта победа в последните си четири срещи, а Интер вече е в серия от три последователни загуби. "Черно-сините" не са побеждавали съперника си от Неапол в последните пет двубоя помежду им, а на "Сан Паоло" Интер няма успех от 26 януари, 2011 година.

В другия полуфинал от турнира съперници са Ювентус и Фиорентина. Първите мачове ще се изиграят на 4 март, а реваншите са на 8 април. Финалът на стадио "Олимпико" в Рим е на 7 юни.