на живо

"Наполи" и "Аталанта" започват битката за място във финала

След страхотната първа битка в полуфиналите на Купата на Италия между "Интер" и "Ювентус", е време за нови футболни емоции. Един срещу друг в спор за място на финала застават "Наполи" и "Аталанта".

Първата полуфинална среща може да гледате пряко по RING днес (3 февруари) от 21:45 ч.

"Наполи" е последният носител на трофея, но през настоящия сезон хич няма да му е лесно при защитата. Преди тимът да достигне до мечтания финал, той трябва да мине през "Аталанта". Футболните фенове няма как да останат безразлични към това дерби!

Всъщност и двата тима няма какво да губят. Те не се представят на много високо ниво в Серия "А". "Наполи" е на 5-та позиция, а "Аталанта" е 7-ми в класирането.

Тимът на Дженаро Гатузо е в преследване на 7-ия си трофей от надпреварата, докато техните съперници имат само една Купа на Италия във витрината, при това от далечната 1963 г.

Едно е сигурно - "Наполи" не пести головете си в турнира. В последните си два мача отборът постигна победи с 4:2 над "Специа" и 3:2 над "Емполи". "Аталанта" също не пропуска да отбележи при добра възможност - 3:2 срещу "Лацио" и 3:1 срещу "Каляри". Може да се надяваме, че и днес ще видим дъжд от голове!

За последен път двата тима се изправиха един срещу друг в турнира през 2018 г. Тогава "Аталанта" победи с 2:1 на четвъртфинал. През октомври 2020 г. в Серия "А" пък днешните домакини се поздравиха с успех с 4:1.

Мача между "Наполи" и "Аталанта"  на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол може да гледате пряко по RING от 21:45 ч. днес (3 февруари)!