на живо

"Наполи" излиза срещу "Рома" в екип, посветен на Марадона

Фланелката показва връзката между клуба и родината на легендата

Тази вечер "Наполи" ще излезе срещу "Рома" в специален екип, посветен на клубната легенда Диего Марадона. Фланелката показва връзката между неаполитанците и Аржентина - родината на починалия в сряда велик футболист.

Марадона си отиде от този свят на 60-годишна възраст, след като получи инфаркт. Смъртта му потопи в сълзи всички, обичащи играта.

Очаква се скоро "Наполи" официално да преименува ст. "Сан Паоло" на "Диего Армандо Марадона". Нападателят изведе "адзурите" до двете им шампионски титли - през 1987 и 1990 г., както и до Купата на Италия и Купата на УЕФА.

"Преди година обмисляхме създаването на екип в чест на Марадона, неговата Аржентина и специалната връзка с хората в Неапол. Надявахме се той да види фланелката и да я облече... Постигнахме договорка с "Рома" и в неделя, в мача от деветия кръг на Серия "А", ще излезем за първи път с екипа.", обявиха от "Наполи".

В четвъртък всички играчи на "партенопеите" се появиха на терена при домакинството срещу "Риека" (2:0) в Лига Европа по фланелки с №10 и "Марадона" на гърба. Междувременно хиляди тифози се събраха пред стадиона, за да почетат паметта на своя любимец.