на живо

"Наполи" победи, но пропусна да разгроми "Ница" (ВИДЕО)

"Адзурите" се наложиха с 2:0 на своя "Сан Паоло", гостите завършиха с 9 души

Getty Images

"Наполи" си осигури добър аванс преди реванша от плейофния кръг в квалификациите на Шампионската лига срещу френския "Ница". Третият от миналия сезон в Серия "А" спечели с 2:0 пред 50 хиляди зрители на "Сан Паоло", но въпреки това Маурицио Сари и неговите футболисти трябва да съжаляват, че не разгромиха своя съперник, предвид големия брой чисти голови положения пред вратата на французите.

Първият гол за "сините" бе дело на Дрийс Мертенс. Още в 13-ата минута белгийският нападател се възполза от грешка на вратаря Йоан Кардинал и изпрати топката в опразнената врата, откривайки сметката си в първия официален мач на негови тим за новия сезон.

Само през първото полувреме домакините пропуснаха да вкарат поне още 2-3 попадения, след като недостатъчно точни при завършващия си удар бяха Хосе Мария Кайехон, Лоренцо Инсиние и отново Мертенс. Гостите също създадоха едно отлично положение, но връхлетялият в наказателното поле Венсан Козиело изпрати топката покрай вратата.

Още на старта на втората част Инсиние не успя да отбележи от 2 метра на празна врата, стреляйки в гредата. В 61-ата минута Кайехон комбинира с Мертенс, но и след неговия изстрел топката се размина на сантиметри с целта.

В 70-ата минута обаче поредната грешка в защитата на "Ница" доведе до дузпа в полза на домакините. Тя бъ отсъдена за нарушение на опитния Кристоф Жале срещу Мертенс. Зад топката застана Жоржиньо, който не сгреши за 2:0.

Последва още драма на "Сан Паоло". В 80-ата минута гостите останаха не с един, а с двама човека по-малко! Първо Венсан Козиело получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Пиотр Зиелински. Впоследствие централният нападател Аласан Плеа, който вече бе предупреден официално в 65-ата минута, реагира бурно на решението на главния съдия Жимон Марчиниак, а той не се свени да му вдигне втори жълт картон и също да го изпрати в съблекалнята.

С 9 човека гостите се прибраха в защита, но "Наполи" съумя да създаде още едно 100-процентово положение. Кайехон свали топката към появилия се от резервната скамейка Аркадиуш Милик, който по подобие на Инсиние, не вкара на празна врата от 2 метра.

Тагове:

@