на живо

"Наполи" почете Марадона с разгром срещу "Рома"

Скоро "Сан Паоло" ще бъде преименуван в чест на великия аржентинец, който почина по-рано през седмицата

Reuters

Отборът на "Наполи" почете по възможно най-добрия начин паметта на своята голяма легенда Диего Армандо Марадона. С вдъхновяща игра "партенопеите" победиха "Рома" с 4:0 в голямото дерби на кръга в Италия.

"Слънчевото дерби" се оказа последният мач, на който стадионът на домакините се казва "Сан Паоло". От другата седмица той ще бъде преименуван в чест на легендарния аржентински футболист, благодарение на който "Наполи" печели двете си и засега единствени титли в Серия "А".

Снимка: Reuters

В памет на Марадона, който в сряда почина от сърдечен удар, неаполитанците излязоха и със специални екипи.

Резултатът бе открит в 31-ата минута, когато Лоренцо Инсинье даде аванс на домакините по перфектен начин чрез пряк свободен удар. В 65-ата минута Фабиан Руис покачи на 2:0 след асистенция на Инсинье. Испанецът стреля много технично от дъгата на наказателното поле и топката попадна в левия ъгъл на вратата на "джалоросите".

Снимка: Reuters

Класиката бе оформена девет минути преди края. Миранте не реагира добре при изстрел на Дрис Мертенс. Матео Политано влезе като резерва и оформи крайното 4:0.

Снимка: Reuters

С победата "Наполи" събра 17 точки и вече е на пето място във временното класиране в Серия "А". "Рома" пък е със същия актив, но на шестата позиция.