на живо

"Наполи" започна с победа, Милик не спира да бележи (ВИДЕО)

"Адзурите" спечелиха гостуването си на "Динамо" Киев с 2:1

"Наполи" победи с 2:1 "Динамо" Киев в двубой от група B на Шампионската лига. Срещата се игра пред над 35 000 зрители на Олимпийския стадион в украинската столица.

Домакините се впуснаха напред още от началния съдийски сигнал и можеха да поведат в 1-ата минута, но изстрел на Сидорчук беше отразен от Рейна.

"Динамо" продължи да притиска съперника. В 23-ата минута Рибалка беше близо до попадение. Ударът му обаче мина малко встрани от вратата. 

Украинският тим все пак откри резултата в 26-ата минута, когато Гармаш се възползва от прекрасен пас на Циганков и реализира - 1:0.

"Наполи" изравни с първия си точен удар в срещата. В 36-ата минута Милик оползотвори пас на Гулам и прати топката в мрежата зад Шовковски. Малко преди почивката "партенопейте" можеха да осъществят пълен обрат, но Мертенс не се възползва от грешка в отбраната на "Динамо". Италианците все пак поведоха с гол на Милик в добавеното време на първата част.

През второто полувреме "Динамо" опита да отвърне на удара, Киевчани обаче не съумяха да го направят, а за капак на всичко доиграха мача с човек по-малко заради червен картон на Сидорчук в 68-ата минута.

Така "Наполи" се поздрави с трите точки и оглави група B. В другата среща "Бенфика" и "Бешикташ" не се победиха - 1:1.