на живо

Напрежение между феновете на "Ботев" Пловдив и полицията преди мача с ЦСКА

Грозни сцени пред Сектор "Б" на ст. "Българска армия"

Напрежение между феновете на "Ботев" Пловдив и полицията преди мача с ЦСКА

Грозни сцени преди полуфинала-реванш от турнира за Купата на България ЦСКА - "Ботев" Пловдив. Привържениците на гостите влязоха в саморазправа с органите на реда пред Сектор "Б" на ст. "Българска армия". Запалянковците са били пръскани със сълзотворен газ, оплака се пред bTV фен на "Ботев".

Около сектора имаше засилено полицейско присъствие, а органите на реда не пускаха повече от 200 привърженици на "Ботев" до средата на първото полувреме. Малко след началото на мача (20:30 ч.), не повече от 50 души от агитката на гостите бяха заели своите места в трибуните.

Впоследствие от МВР излязоха с официално съобщение, в което като причина за създалото се напрежение се посочва, че феновете на "Ботев" Пловдив не са пожелали да се съобразят с наложените противоепидемични изисквания и поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за запалянковци на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет.

Съобщението на МВР:

"Преди началото на футболната среща между ЦСКА-София и Ботев-Пловдив е възникнало напрежение."

"Фенове на гостуващия отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение. След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна."

"Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава", обявиха от МВР.

Тагове: