на живо

Наръгаха английски фен преди "Олимпиакос" - "Бърнли"

Друг привърженик се бори за живота си

Reuters

Привърженик на "Бърнли" е бил намушкан с нож в крака, а други четирима са се измъкнали с по-леки наранявания от сблъсъците на англичаните с фенове на "Олимпиакос" преди мача от турнира Лига Европа в Гърция.

Би Би Си съобщава, че общо 23-ма привърженици на гостите са били арестувани заради нетрезво състояние, а от клуба добавиха, че повечето от 900-те им фенове са се държали "безупречно".

"За съжаление обаче има някои с наранявания, включително един фен, който беше намушкан в крака и получи медицинска помощ на стадиона. Всички, които са получили наранявания, са се движили към стадиона самостоятелно и извън организирания маршрут", добавиха от клуба.

"Бърнли" загуби първия мач с 1:3. Реваншът е на 30 август.

В друг мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа между "Партизан" Белград и "Бешикташ", завършил 1:1, фен пострада на трибуните и лекарите се борят за живота му. 

Сръбският привърженик се строполил на земята след изравнителното попадение на "Бешикташ" в 15-ата минута. Хората до него го изнесли на пистата, където е качен в линейка и откаран в болница.

Медиите в Сърбия пишат, че все още не е ясно дали фенът на "гробарите" ще оцелее.