на живо

Нашименто в "Левски" за 2,5 години

Идвам в най-големия клуб в България, заяви полузащитникът пред клубната телевизия

levski.bg

Португалският полузащитник Фелипе Нашименто подписа официлно договор за 2,5 години с "Левски". Той подсилва "сините" с трансфер от румънския "Динамо" Букурещ, за който записа 2 гола и 1 асистенция в 19 мача през есента.

Финансови детайли по сделката не бяха оповестени, но според неофициална информация софиянци са заплатили 200 хиляди евро за правата на 23-годишния халф.

Той стана четвъртото ново попълнение през зимата след Станислав Костов, Паулиньо и Ривалдиньо, като се очаква скоро да бъде финализирано и привличането на португалския ляв защитник Афонсо Фигейредо под наем от френския "Рен" с опция за закупуване.

"Развълнуван съм. Много съм щастлив, че съм тук. Пристигнах в най-големия клуб в България. Тук съм да помогна на отбора да спечели титли. От мен може да очаквате голямо себераздаване и страст в това, което правя на терена. Сигурен съм, че със синята фланелка ще спечеля много мачове", заяви Нашименто за клубната телевизия.

"Левски е най-големият клуб в България. Има много титли и славна история и се нуждае отново да започне печели трофеи. Знам, че сега трябва да спечелим купата, имаме шансове и за шампионата."

"Футболът в Румъния е подобен, нивото е еднакво като в България. Там има няколко водещи отбора, тук - също. Радвам се, че ще мога да се боря за титлата с "Левски". Знам, че има многобройни фенове, които го подкрепят навсякъде и са много темпераментни. Нямам търпение да облека "синия" екип и да се боря за този отбор. Амбицията ми е да играя и да вкарам много голове и така да помогна да отбора да спечели титлата", каза той. 

Нашименто се очаква да се присъедини тази вечер към лагера на "Левски" в Малта, където снощи пристигна друго ново попълнение Ривалдиньо.

Бразилският нападател, който също беше привлечен от "Динамо" Букурещ и в събота подписа за 2,5 години, ще направи днес първа тренировка със "сините".

"Много съм щастлив, че този трансфер в "Левски" се осъществи. Радвам се, че ще имам възможността да защитавам тези цветове и тази фланелка. Само "Левски", написа в социалните мрежи Ривалдиньо, позирайки със "синия" екип в ръце.