на живо

Наско Сираков благодари на феновете, Божков и Попов

Легендата на "Левски" с изявление пред сайта на клуба

Lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на футболния "Левски" Наско Сираков изрази своите благодарности към феновете на отбора, бизнесмена и доскорошен финансов благодетел на тима Васил Божков и фактическия собственик Георги Попов. 

По-рано през деня Божков, който е в Дубай и има 11 повдигнати обвинения от българската прокуратура, заяви, че ще предаде мажоритарния пакет акции на клуба (86,6%) на Сираков "при съгласие от негова страна".

"Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на „ПФК Левски”. Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!“

С огромна отговорност и уважение:

Ваш, Наско Сираков", заяви той пред официалния сайт на "Левски".

Именно фразата "при съгласие от негова страна" повдигна въпроса кой трябва да изрази съгласие - Сираков или споменатият по-горе в съобщението на Божков Бойко Борисов.

Борисов вече веднъж заяви, че няма да приеме акциите на клуба и няма никакво намерение да оперира с тях. Те му бяха джиросани и предоставени на 13 май, но така и не стигнаха до него.

Ако фразата се отнася за Сираков, то промяната в собствеността би трябвало да се случи по-лесно, след като преди седмица, в предаването "120 минути", той сам изяви желание да бъде следващият собственик на акциите. Сираков събра над 28 000 гласа в анкетата, която продължи 24 часа.

На второ място в анкетата остана депутатът от ДПС Делян Пеевски (15 000 гласа). Преди дни той дари 500 хил. лв. на клуба. Този жест предизвика разединение сред феновете. Част от тях поискаха парите да бъдат върнати, но от ръководството решиха да ги приемат, за да подсигурят съществуването на "Левски".

На трето място остана Сретен Йосич - сочен за сръбски наркобос (над 2800 гласа).

Министър-председателят Бойко Борисов завърши четвърти в допитването (над 2100 гласа).