на живо

Наско Сираков: Имаме план "Б", но не съм загубил надежда (ВИДЕО)

До края на седмицата ще има повече яснота около сделката за придобиването на акциите от Джоузеф Диксън

Lap.bg

Ако сделката с Джоузеф Диксън се провали, пред "Левски" има план "Б". Това разкри мажоритарният собственик Наско Сираков преди старта на лятната подготовка на "сините".

Легендарният нападател не е загубил надежда за благоприятно развитие, като се очаква до края на седмицата да има повече яснота относно бъдещето на "Левски".

"До края на тази седмица ще имаме повече яснота, беше ни изпратен документ от американска финансова институция с инвестици над 150 млн. долара. Като всички в тази държава, и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка и се надявам до 2-3 дни да имаме повече яснота по този въпрос. Това не е чак толкова голям проблем за мен, по-важни са инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и в частност за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора, който се прави в момента. Дали ще бъде подписан той, ще стане ясно до края на седмицата", каза Сираков.

Относно информациите за среща между него и Станимир Стоилов за треньорския пост, той обяви: 

"Срещал съм се с Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в "Левски", ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора и условията, при които ще работи. Не съм загубил надежда, че ще се случат нещата. Ако се случат, имаме готовност за селекцията и за треньор".

Снимка: Lap.bg

"Имаме план "Б", но при всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения, защото по никакъв начин няма да си го причиня и на себе си да се стига до ситуации да лъжем футболистите, и хората от администрацията, и треньорите в школата. Може би в близките 10 дена ще имаме подписани поне един или два рекламни спонсорски договора, но няма да са в такива размери, в какъвто е план "А".

Сираков обяви, че тиражираната в медиите сума от 3 милиона лева, която се чака от Джоузеф Диксън за старта сезона, е минимална. "Говорил съм с него. Това е първоначална вноска или първоначална инвестиция."

"Сините" започнаха подготовка без защитника Живко Атанасов, за когото стана ясно, че е подал молба за прекратяване на контракта си. "Не можах да благодаря на всички момчета, които играха пролетта без пари. Живко пусна такова писмо, той има своето право", коментира собственикът на "Левски".

Снимка: Lap.bg

Сираков заяви, че държи Радослав и Борислав Цоневи да останат в "Левски", и на тях ще бъдат предложени нови договори.

Само 12 футболисти се явиха за първата тренировка на тима, а заниманието бе водено от Живко Миланов.

На пресконференция миналата седмица кандидатът за "Левски" Джоузеф Диксън заяви, че смята да инвестира значителни средства не само в построяването на нов стадион, но и в изграждането на търговски център, като ще вложи 250 млн. долара. Диксън обяви, че документите за концесия се подготвят, но след запитване на bTV стана ясно, че британецът всъщност не се е срещал с българските институции.

Снимка: Lap.bg

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади "сините" от кризата, да подпомогне детско-юношеската школа и да построи нов стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".