на живо

Наско Сираков: Мъри не е поставял условия. Ще говорим пак в сряда

"Стоилов има огромно желание да се завърне в клуба", убеден е собственикът на "сините"

Станимир Стоилов не поставял условия за завръщането си начело на "Левски". Преговорите с ръководството на футболния клуб обаче ще продължат в сряда (1 септември). 

"Темата старши-треньор на клуба очевидно е на дневен ред. Знаете от седмица, че говорих със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият избор и единствената алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри - аз, Лъчо и Мъри. Ще го запознаем с това как ще функционира и ще се развива клубът в бъдеще. Убеден съм от разговора с Мъри, че той има огромно желание да се завърне в родния с клуб", заяви Стоилов.

Специалистът беше начело на "Левски" в периода 1 юни 2004 - 6 май 2008 г., когато изведе "сините" до две шампионски титли (2005/2006 и 2006/2007), две Купи на България (2004/2005 и 2006/2007) и две Суперкупи на страната (2005 и 2007 г.). През сезон 2005/2006 под негово ръководство тимът игра в груповата фаза на Шампионска лига. 

Снимка: Lap.bg

В момента временен треньор на "Левски" е Тодор Симов. Той застана на поста след като Живко Миланов подаде оставка.

"Стоилов не е поставял никакви условия, интересува го да има някаква, макар и минимална сигурност в клуба, каквато нямаше миналата година. Казал съм му, че той може да бъде детонаторът, в хубавия смисъл, на избухването на синята бомба", заяви още Сираков.

Снимка: Lap.bg

Ако реши да се завърне на стадион "Георги Аспарухов", Стоилов ще трябва да съчетава ролите на треньор и спортен директор на "сините".

Днес (30 август) клубът подписа нов договор с досегашния спонсор "Палмс Бет". Представители на фирмата за спортни залози и казина ще влязат в Управителния и Надзорния съвет.