на живо

Наско Сираков: Три безумни съдийски грешки повлияха на "Левски" - "Лудогорец" (ВИДЕО)

Според легендата на "сините" тези грешки вече са тенденция в мачовете срещу шампиона

Наско Сираков: Три безумни съдийски грешки повлияха на "Левски" - "Лудогорец" (ВИДЕО)


Играчът, отбелязал най-много голове в историята на "Левски - Наско Сираков, и бивш спортен директор на клуба беше категоричен в студиото на "Тази сутрин" по bTV, че три съдийски грешки са били решаващи за развоя на дербито от Първа професионална лига между "Левски" и "Лудогорец", завършило 0:0.

"До 20-ата минута имаше три безумни съдийски грешки. Игра с ръка на Анисе в наказателното поле на "Левски" - задължително за жълт картон. След три минута прави груб фаул - получава жълт картон. Контраатака на "Левски" - фаул на Дяков. Отново предупреждение само, след това Дяков получава резонния жълт картон.

И в 20-ата минута тази ситуация с Натанаел, която не трябва да се случва във футбола, защото има два удара в рамките на секунда - с лакет и с юмрук в лицето на Вутов, което от самолет се вижда, че е за класически червен картон. Страничният съдия сигнализира - получава жълт картон. Оттам нататък вече няма смисъл да се обсъждат следващите 60-70 минути какво се се случило и как е било съдийството", заяви Сираков.

Въпреки че определи съдията Никола Попов като "неподкупен", според легендата на "сините" тези грешки в мачове между "Левски" и "Лудогорец" вече са тенденция.

"Не казвам нищо. Казвам това, което видях. Това са неща, които влияят изключително много на българския футбол. Забелязвам, че това е тенденция на мачовете с "Лудогорец". В тези дербита - мачове за Купата, мачове с "Левски, ЦСКА,  "Лудогорец" никога не се е оплаквал от съдиите. Всички отбори пропищяха обаче. Това не може да бъде случайно", подчерта Сираков.

Той добави, че вчера нетипично за българските стадиони е имало "феноменална атмосфера на препълнен стадион за мач между два отбора с амбиции". Сираков подкрепи всичко, случващо се в "синия" лагер и отрече бъдещо негово завръщане на ст. "Георги Аспарухов":

"Проведох няколко разговора с г-н Русев. Доволен съм от това какво се случва в "Левски". Значително по-щастлив съм от тази действителност, която виждам в отбора и около отбора от това, което беше преди време. Подкрепям абсолютно решенията на ръковството на "Левски". Спас Русев взе нещата в свои ръце и има изключително положително развитие, което трябва да бъде оценявано."