на живо

Наско Сираков: Победата на "Левски" идва в най-подходящия момент (ВИДЕО)

Назначаването на Николай Митов се отрази най-вече върху мотивацията, категоричен е бившият нападател на "сините"

Lap.bg

Бившият играч на "Левски" Наско Сираков заяви след победата над ЦСКА с 2:1, че тя е дошла в най-подходящия момент. "Сините" направиха пълен обрат срещу "червените", като според Сираков назначението на Николай Митов за треньор също е оказало влияние върху изхода на двубоя. 

„Доволен съм най-вече от резултата. В тия мачове играта не се гледа, гледа се най-вече резултатът. Един мач, който можеше да завърши и по различен начин. Две грешки в защитата на ЦСКА и победа 2:1 за "Левски". Накрая можеше да вкараме и трети“, каза бившият нападател след края на срещата от 23-я кръг на Първа лига.

„Идването на новия треньор се отрази най-вече върху мотивацията. Ники Митов не може да промени като игра абсолютно нищо за два дена. Бяха мотивирани футболистите, пролича си. Божидар Краев, най-младият ни полеви футболист, беше най-активният. Най-много поемаше отговорност.“

„Дали решението за смяната на треньора е правилно, ще покаже времето. Ръководството е за това.“

„Не трябва да летим в облаците, до голяма степен е решен шампионатът. Разликата спрямо "Лудогорец" е прекалено голяма. Победата идва в най-подходящия момент. Ако и днес "Левски" не беше спечелил, положението щеше да е неудържимо", завърши Сираков.