на живо

Назарян и Милов ще се борят за титлите на европейското в Будапеща

Безапелационни победи на полуфиналите

bul-wrestling.org

Двама българи стигнаха до мачовете за титлите на европейското първенство по борба. В неделя вечер Едмонд Назарян ще излезе на тепиха в Будапеща в опит да спечели второ злато от шампионат на Стария континент, този път в кат. до 60 кг.

Кирил Милов пък ще спори за титлата в кат. до 97 кг.

Назарян приложи коронната семейна хватка - центур, за да победи с технически туш 10:1 арменеца Геворг Габирян в полуфиналите при 60-килограмовите. За златото той ще премери сили с турчина Керам Кемал, европейски вицешампион от 2021-а.

Назарян-младши за втори път в кариерата си достига до финал на европейско първенство при мъжете, след като в дебюта си през 2020-а ликува с титлата.

От трибуните той получи ценна подкрепа от своя баща Армен Назарян, който е двукратен олимпийски шампион.

Снимка: bul-wrestling.org

Кирил Милов продължи убедителното си представяне и на полуфиналите при 97-килограмовите, като срази Владен Козлюк (Украйна) със 7:1. В битка за златото негов съперник ще бъде финландецът Арви Саволайнен.

От началото на шампионата в унгарската столица страната ни спечели един златен медал - от Тайбе Юсеин, три сребърни - Миглена Селишка, Евелина Николова и Ахмед Батаев (свободен стил), и три бронзови - Юлияна Янева, Георги Вангелов и Рамазан Рамазанов (свободен стил).