на живо

Назначиха Ивайло Петев за селекционер на Босна и Херцеговина

Българинът ще води Джеко и компания в световните квалификации

БГНЕС

Ивайло Петев е новият национален селекционер на Босна и Херцеговина. Той наследява на поста Душан Баевич.

Бившият треньор на националния ни отбор е получил необходимата подкрепа от Изпълнителния комитет на федерацията на балканската страна и ще започне работата си за предстоящите квалификации за световното първенство в Катар през 2022 година. 

Квалификациите започват напролет, а официалният дебют на Петев ще е срещу Финландия на 24 март. Останалите отбори в групата са Франция, Украйна и Казахстан.

Снимка: bnr.bg

Съставът на босненците е оценен на повече от 100 млн. евро, а най-голямата звезда на тима е нападателят на "Рома" Един Джеко. По ръководството на Петев ще бъдат още играчът на "Барселона" Миралем Пянич, както и завърналия се в Германия след неубедителен престой в "Арсенал" Сеад Колашинац.

Петев бе начело на "лъвовете" между 2014 и 2016 г. Кариерата му започва в "Любимец". Той изведе "Лудогорец" до първите две титли на България. Водил е тимове от Кипър и Саудитска Арабия. Той бе начело и на хърватския гранд "Динамо" Загреб, а за последно бе треньор на полския "Ягелония".

Снимка: БГНЕС

През 2013 г. за няколко часа бе наставник и на "Левски", но бързо си тръгна, след като бе съблечен от феновете на пресконференцията при представянето му.