на живо

Не пак, а отново - Григор пропиля шанса си в Ню Йорк и напусна US Open (СНИМКИ)

Звездата ни няма да защити точките си от миналогодишния осминафинал

Поредно разочарование за Григор Димитров, който отпадна още във втория кръг на US Open. Година, след като игра осминафинал в Ню Йорк, световният номер 17 бе остранен след загуба с 2-3 сета от казахстанеца Михаил Кукушкин. Въпреки че на моменти родният представител показа драстично подобрение в играта си, в сравнение с турнирите в първата половина от сезона, той не успя да постигне първия голям обрат в кариерата си.

А именно това се налагаше, за да продължи участието му в последния турнир от Големия Шлем за годината, след като първите два сета бяха спечелени с 6-3, 7-6(2) от Кукушкин. В третата част Григор намери своя ритъм и повиши нивото на своите удари, а това доведе до бързо 6-2 и намаляване на резултата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Подкрепян от публиката по трибуните и енергичен в движението си по корта Димитров продължи да доминира и в четвъртия сет, който спечели с 6-4 с пробив в десетия гейм.

И точно когато всички бяха убедени, че за първи път в кариерата си Григор ще спечели мач след изоставане от 0-2 сета, той отново показа липса на увереност, която позволи на изтощения Кукушкин да пробие в петия гейм на решителната част за 3-2.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това даде импулс на казахстанеца, който съсредоточи усилията си в своите сервис геймове, в които не даде нито един шанс на Димитров да върне пробива. Крайният резултат бе 6-4 и родната звезда отново напусна турнира в Ню Йорк на много ранен етап.

Това му се случи на три поредни пъти между 2011 и 2013 година, когато отпадаше още в първи кръг. Достигането до втори кръг в тазгодишното издание обаче е малка утеха за нашето момче, което имаше прекрасен шанс поне да повтори осминафинала си от 2014 година, след като фаворитът в неговата част от схемата Кей Нишикори бе елиминиран още в първи кръг.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Уви, и този шанс бе пропуснат от Григор, който ще прекара целия месец Септември в подготовка за следващия си турнир - Откритото първенство на Малайзия, което започва на 28 септември в Куала Лумпур.