на живо

Не признаха редовен гол на Меси срещу "Валенсия" (СНИМКА)

"Барса" и "прилепите" не се победиха в среща от Примера дивисион

Getty Images

"Валенсия" и "Барселона" завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на футболното първенство на Испания.

Каталунците обаче могат да бъдат недоволни от съдиите, след като редовен гол на Лионел Меси в 30-та минута не беше зачетен. Примера е единственото голямо първенство от петте най-силни в Европа, което не е въвело технологията на голлинията.

След половин час игра Лионел Меси стреля към вратата на домакините. Първоначално вратарят Нето улови топката, след което обаче я изпусна и премина голлинията с пълния си обем. Съдията Игнасио Иглесиас Вилянуева обаче не видя това и не зачете попадението.

В 60-ата минута домакините откриха резултата. Родриго беше изведен от Хосе Гая и отблизо насочи топката в долния ъгъл, оставяйки Тер Стеген безпомощен.

Осем минути преди края на мача футболистите на "Барселона" изравниха. Точен беше Жорди Алба, който се възползва от центриране на Меси.

Така Меси и компания продължава без загуба след първите 13 мача за сезона от испанското първенство. Каталунците имат 11 успеха и 2 равенства.

След поделените точки двата отбора запазват мястото си в класирането. "Барселона" е лидер с 35 точки, а "Валенсия" остава на второто място с четири точки по-малко.