на живо

"Не съм дошъл на ваканция": Кристиано Роналдо даде сериозна заявка за сезона на "Юнайтед"

Феновете на "червените дяволи" няма как да не са доволни

Twitter

Кристиано Роналдо даде сериозна заявка за престоя си в "Манчестър Юнайтед". 36-годишният португалец вярва, че с негова помощ "червените дяволи" ще спечелят трофеите, които напоследък им убягват.

В интервю за клубната телевизия пред бившия си съотборник в "червените дяволи" Уес Браун Роналдо каза, че не е дошъл на ваканция и заяви, че е готов да стартира от първата минута срещу "Нюкасъл" през уикенда.

"Искаме да печелим важни неща. Заради това съм тук. Не съм дошъл на ваканция. Предишният престой беше добър, спечелих трофеи преди много години, но съм тук да печеля отново. Това е добра възможност за мен, за привържениците, за клуба да направим крачка напред. Готов съм и мисля, че ще бъда голяма работа в следващите три или четири години", каза Роналдо.

Договорът му с "Юнайтед" е за две години, а трансферът беше критикуван от някои експерти и медии заради възрастта му.

Снимка: Twitter

"Хората говорят за годините ми, но те трябва да знаят и знаят, че аз съм различен. Аз съм различен от останалите. Показвам го постоянно - година след година, и тази година ще е същото", каза още Роналдо.

"Тук научих много преди, дойдох на 18 години, спечелихме много. Имаме хубаво минало, но съм тук за новото поколение. Новите играчи, младите момчета, те имат възможности и съм тук да пишем история."

"Чувството да съм отново тук е добро, защото знам, че хората са различни. Още когато слязох на летището, усещах емоциите на хората. Тези хора ме гледаха как израствам от 18-годишен, така че съм развълнуван, имам голямо желание", допълни Роналдо, който вероятно ще запише повторния си дебют в събота.