на живо

Не се продава... на всяка цена. Ще се напълни ли пак касата на ЦСКА?

"Червените" могат да спечелят 4 млн. евро, но да загубят пореден основен играч

Lap.bg

Фернандо Каранга - 3 млн. евро. Антон Недялков - 1,3 млн. евро. Мауридес - 1,3 млн. евро. Кирил Десподов - 4,2 млн. евро. Макар че сумите са приблизителни и непотвърдени, ЦСКА на Гриша Ганчев определено изкарва добри пари от продажба на свои футболисти.

В списъка съвсем скоро може да влезе и Али Соу. Към основния реализатор на "червените" (21 гола за календарната 2019 г.) има солидна оферта от египетския "Ал Ахли". Ако се вярва на информациите в местни медии, по сметките на клуба от "Българска армия" могат да потекат още 4 млн. евро.

Сагата се заплете през последните 24 часа. Масло в огъня наля и самият Али Соу, който призна за интереса пред египетско издание. От ЦСКА излязоха с изявление, което обаче не внесе особена яснота за намеренията на ръководството.

"Армейци,

Относно последните новини в медиите, че клубът ни е пред финализиране на продажбата на нападателя Али Соу в Египет, сме длъжни да поясним следното: Истината е, че при нас досега са постъпили три много силни оферти за негов трансфер. Интересът от страна на чуждестранни клубове е логичен и очакван, но пред ръководството на ЦСКА не стои на дневен ред раздяла с футболиста на всяка цена. Али Соу е основен и много важен състезател за нашия отбор и ние разчитаме на него, за да постигнем целите си този сезон."

Многозначителната фраза "не стои на дневен ред раздяла на всяка цена" само обърка още повече привържениците на ЦСКА, които вече свикнаха основните футболисти да бъдат продавани - дори и през зимата - в логическо противоречие с традиционно анонсираните високи цели.

Ако сделката за Соу действително бъде осъществена, ЦСКА ще напълни касата за пореден път. Нападателят бе откупен от италианския "Киево" срещу 350 000 евро, тоест печалбата ще надвишава 10 пъти.

В същото време обаче треньорът Милош Крушчич ще загуби ключова фигура в битката с "Лудогорец", "Левски" и "Локомотив" Пловдив. Дотук през зимната пауза първите два отбора залагат само на входящи трансфери и подсилват съставите си със сериозни попълнения. Според различни източници "сините" разполагат с внушителен бюджет за селекция и това им позволява да плащат трансферни суми, вместо да приютяват свободни агенти.

Тагове: