на живо

"Не трябваше да съм на корта днес": Лични проблеми тормозят Азаренка

Бившата номер 1 в света не завърши срещата си от третия кръг в Маями

Reuters

Бившата номер 1 в света Виктория Азаренка не е доиграла мача си срещу Линда Фрухвиртова поради лични проблеми и психическо напрежение.

Първият сет на двубоя от третия кръг на турнира в Маями завърши при резултат 6:2 в полза на чешката тенисистка, а във втория при 0:3 Азаренка напусна корта.

"Не трябваше да съм на корта днес. Последните няколко седмици бяха изключително стресиращи в личния ми живот. Последният мач ми взе много енергия, но исках да играя пред прекрасната публика, защото те ми помогнаха да оцелея в първия мач. Исках да изляза и да опитам, но беше грешка", каза Азаренка.

Снимка: Reuters

"Надявам се да си взема почивка и да мога да се върна. Извинявам се на феновете за случилото се, защото ме подкрепихте толкова добре. Това беше единствената причина, поради която реших да изляза на корта. Винаги очаквам с нетърпение предизвикателствата и напрежението на състезанието, но днес беше твърде много. Трябва да си взема поука от този урок. Бих искала да поздравя съперничката си и да й пожелая късмет в този турнир и за началото на професионалната й кариера", добави Азаренка.