на живо

Недоволният Дидие Дрогба отказва да играе за отбора си

Той се държи като разглезен хлапак, заяви треньорът на "Монреал" Мауро Биело

Getty Images

Дидие Дрогба е отказал да играе за отбора си "Монреал Импакт" в канадското дерби срещу "Торонто", след като научил, че остава резерва.

Това обяви треньорът Мауро Биело след мача от Мейджър Сокър Лийг (МЛС), който завърши с равенство 2:2. Котдивоарецът не се появи изобщо на стадиона по време на мача, а първоначално от "Монреал" съобщиха, че африканската звезда има травма в областта на гърба.

След това обаче се оказа, че решението на треньора да го остави като резерва е разгневило бившия футболист на "Челси".

"Аз говорих с него в събота и той отказа да приеме факта, че ще стартира мача от резервната скамейка. Той все пак реши, че ще се държи като 18-годишен разглезен хлапак. В крайна сметка реши да не играе", обясни треньорът пред журналистите.

38-годишният Дрогба влиза като резерва в два от последните четири мача на тима си. След като дойде в канадския отбор от "Челси" той е вкарал 11 гола в 22 изиграни мача, но вероятно ръководството на този клуб е очаквало много повече от нападателя.

"Монреал" в момента е на пето място в източната конференция на МЛС и ще се включи по всяка вероятност в предварителния кръг на плейофите за титлата.