на живо

Нефтохимик е сигурен за шампионата в елита (ВИДЕО)

Община Бургас стана мажоритарен собственик на футболния клуб

bTV

Община Бургас стана мажоритарен акционер на футболния отбор „Нефтохимик", който вече е член на новата Първа професионална лига.

Новият изпълнителен директор на Нефтохимик е Пламен Михов, който до сега отговаряше за детско-юношеския футбол в БФС. Старши треньор на "зелените" остава Димчо Ненов, с помощници Ганчо Евтимов и Тодор Киселичков.

Клубът преговаря с треньор за вратарите, а в основата е бъдещата селекция. От настоящия отбор ще бъдат освободени по-голяма част от играчите.

"Никой не си прави илюзия, че с този отбор ни чакат някакви успехи", каза старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов.

"Преговарял съм с доста младежки национали и юношески национали. Преговорите за тези момчета в четвъртък ще бъде финалния срок когато ще съм наясно", заяви новият изпълнителен директор на тима Пламен Михов.

Спортно-техническото ръководство подчерта, че ще се разчита основно на български играчи не защото пари за селекция няма, а защото това е политиката на бургаския клуб.

"Запознат съм много добре с качеството на състезателите в България. Шест години отговарям за юношеските национални отбори и най-перспективното е минало през погледа ми. Не можем да се сравняваме с отбори, които харчат милиони за селекция. Но и там има несигурност. Един чужденец е нож с две остриета - време за адаптация, езикова бариера", допълни Михов.

Днес досегашният собственик и спонсор Павел Бошнаков публично прехвърли 51% от акциите на футболния клуб на Община Бургас. Той остава основен спонсор на отбора.