на живо

Неймар: Съжалявам, че не фраснах този задник в лицето! (ВИДЕО)

Бразилецът бе сред петимата изгонени в края на френската класика ПСЖ - "Олимпик" Марсилия

Неймар: Съжалявам, че не фраснах този задник в лицето! (ВИДЕО)

"Олимпик" Марсилия победи ПСЖ за първи път от 27 ноември 2011 г., но успехът в голямата френска класика бе помрачен от масов бой и петима изгонени в рамките на 180 секунди. 

Единственият гол в срещата падна в 31-ата минута, а негов автор бе Флориан Товен. След това съперниците си отбелязаха по още едно попадение, но те не бяха зачетени. ОМ нанесе втора поредна загуба на шампионите от началото на новия сезон в Лига 1.

Срещата бе изпъстрена със сблъсъци по терена и много слабо съдийство, като освен 5-те червени картона, имаше и 12 жълти. В добавеното 6-минутно продължение, което нарасна на 10, нервите на играчите не издържаха и те се сбиха. Левин Кюрзауа и Леандро Паредес от ПСЖ, Дарио Бенедето и Жордан Амави от "Олимпик" Марсилия бяха изгонени, а след разглеждане на ситуацията с ВАР и Неймар видя червения цвят в ръката на главния съдия.

Снимка: Reuters

Бразилският нападател, който се завърна след коронавирус, бе главно действащо лице в дербито. Още преди почивката прехвърчаха искри между него и испанския бранител на гостите от Марсилия Алваро Гонсалес.

При изгонването си Неймар каза на един от страничните съдии, че е бил обиждан на расистка основа.

Според репортера на Get France Football News Грегоар Марготон, уважаван футболен специалист в страната, точните думи на Алваро са били: "Затваряй си плювалника, мръсна маймуно!"

По-късно Неймар написа в "Туитър": "Единственото ми съжаление е, че не фраснах този задник в лицето."