на живо

Неймар е в Дубай. Чака трансфер в понеделник (ВИДЕО)

Феновете на ПСЖ готвят зрелищно посрещане за бразилеца

Instagram

Неймар прекара само няколко часа в Барселона, преди да замине за Близкия Изток. Спряганият за трансфер в "Пари Сен Жермен" срещу колосалната сума от 222 млн. евро футболист обаче не е в Катар - родината на собственика на парижани, а в Дубай.

Бразилецът публикува снимка от събиране с приятели в екзотичната страна и клип от Доха. На тях той не изглежда притеснен за своето бъдеще. 

Френското издание "Екип" пък обяви и точната дата, на която трансферът в ПСЖ ще стане факт - 7 август, понеделник. До края на седмицата пък се очаква бразилецът да премине и медицински прегледи. 

Парижани са приготвили и наистина грандиозно представяне на новото си попълнение. Информациите са, че той ще излезе на площад Трокадеро, за да приеме аплодисментите на феновете. По същия начин ПСЖ действа при представянето на Златан Ибрахимович през 2012 г.

Ако сделката се осъществи, Неймар ще се превърне в най-скъпият футболист в историята. Клаузата му за освобождаване от "Барселона" е 222 млн. евро. Ако бъде платена, ПСЖ със сигурност ще бъде санкциониран заради финансовия феърпей, така че френския отбор търси алтернативи. Най-вероятно Неймар ще бъде привлечен като посланик на световното първенство в Катар, а с хонорара сам ще плати на каталунците.