на живо

Неймар и ПСЖ се договорили за още 4 години

Новият договор ще го задържи в Париж до 2026 г.

Reuters

Неймар ще продължи да бъде футболист на френския шампион "Пари Сен Жермен" до 2026 г. Според ESPN, двете страни са постигнали съгласие за продължаване на договора на бразилеца за още 4 години.

Настоящият контракт на Неймар изтича през юни 2022 г. Той обаче се е съгласил да го удължи с още 4 години. 

"Искам да остана" - заяви категорично футболистът пред френските медии в началото на седмицата. 

Снимка: Twitter

От ESPN съобщават, че ръководството на ПСЖ е приело като много важна задача преговорите с Неймар и баща му, който е в ролята на негов агент. Спортният директор Леонардо е бил основен преговарящ от страна на клуба.

Очаква се формалното подписване на новия договор да се случи преди 15 февруари, когато ПСЖ се изправя срещу бившия клуб на бразилеца - "Барселона", на осминафинал в Шампионската лига.

Неймар пристигна на "Парк де Пренс" през 2018 г., като за него бяха платени рекордните и до днес 222 млн. евро. Той се превърна в основна фигура за тима, който през миналия сезон игра на финал в Шампионската лига. Около бразилеца обаче не спряха да витаят слухове, че не се чувства добре във френската столица и иска отново да се завърне в "Барселона".

Снимка: БГНЕС

Новината за нов договор на Неймар засили спекулациите, че бившият му съотборник Лионел Меси ще се присъедини към ПСЖ през лятото на 2021 г. Аржентинецът опита да напусне "Барселона" преди началото на сезона, но от клуба решиха да не уважат решението му. Договорът на Меси с единствения клуб, в който е играл на професионално ниво, изтича през 2021 г.

Тагове:

Неймар ПСЖ