на живо

Неймар обеща: Няма да спирам да купонясвам

"Ако си на 24 и си спечелил всичко, което аз успях до момента... Как щеше да постъпиш?", обърна се футболистът към журналист

Getty Images

Бразилският футболист Неймар отговори остро на критиката на журналист за личния му живот. На пресконференция преди участието на национала на "Селесао" на Олимпийските игри, които започват на 5 август, играчът на Барселона обясни, че излизането по клубове не пречи на професионалните му изяви и подобно поведение е нормално за неговата възраст.

"Мисля, че трябва да се фокусирате върху изявите ми на терена. Личният ми живот, времето когато не играя, си е само мой... На теб говоря! Може поне да ме погледнеш! Благодаря! Когато си задаваме въпроси, хайде да се гледаме в очите и да запазим приятелската атмосфера...", обърна се футболистът към бразилски журналист.

"Независимо от всичко, трябва да ме уважавате заради това, което показвам на игрището. Да, имам личен живот, но аз съм на 24 и искам да си изживея младостта. Постигнал съм доста неща, харесва ми какво правя. Може да ме критикувате. Правил съм грешки. Не съм перфектен. От време на време и аз искам да се забавлявам. Имам семейство и приятели, защо да не излизам? Защо да не ходя по клубове? Не виждам причина да не го правя. Мога и ще го продължа да купонясвам. Все пак съм свободен гражданин. Знам си задачите за следващия ден, не виждам проблем да се забавлявам.

Това си е моят живот. Винаги се раздавам на терена, показвам най-доброто, на което съм способен. На 24 съм, нямам много опит, често се уча и от по-младите от мен. Мисля, че с този въпрос искаше да ме обидиш, но не се получи. Ще ти го обясня така – представи си да си на 24, да си спечелил всичко, което аз успях до момента... Как щеше да постъпиш? По същия начин, нали?", обясни Неймар.