на живо

Неймар обвини "Найк" в лъжа след прекратяването на договора за спонсорство

Най-скъпият футболист в света представи своята гледна точка

Reuters

Най-скъпият футболист в света - Неймар, обвини спортния концерн "Найк" в лъжа. Американската компания обяви, че е прекратила договора с нападателя на ПСЖ, тъй като бразилецът е отказал да сътрудничи на вътрешно разследване по обвинение в сексуален тормоз срещу него.

Снимка: Twitter

"Да изтъкнат, че договорът ми е прекратен, защото не съм помогнал на разследване, е абсурдна лъжа. Не ми беше дадена възможност да се защитя. Не ми беше дадена възможност да разбера кой е този човек, за когото се твърди, че е потърпевш. Дори не я познавам. Никога не съм имал никакви отношения с този човек", написа Неймар в социалните мрежи.

От "Найк" уточниха, че става въпрос за случка със служителка на компанията от 2018 г., и няма общо с обвиненията към Неймар от 2019 г., които бяха за изнасилване на бразилския модел Наджила Триндаде в хотел в Париж.

Служителкатa е съобщилa за обвиненията през 2018 г. Първоначално е смятала да ги запази в тайна, за да избегне разследване. Подробности не са разпространявани с правоприлагащите органи или с трета страна от уважение към самоличността на служителката.

Снимка: Reuters

"През 2017 г. пътувахме отново до САЩ за други рекламни кампании със същите хора и не ми беше казано нищо, нищо не се промени. 2017, 2018, 2019 г. правихме пътувания, рекламни кампании, безброй снимачни събития. И те не ми казаха нищо. Толкова сериозен въпрос и те не направиха нищо", пише още в съобщението на Неймар.

"Найк" прекрати 15-годишното си спонсорство на бразилеца през август 2020 г. и разтрогна договора осем години преди изтичането му. Оттогава Неймар носи футболни обувки на германската компания "Пума", но играе с екипи на "Найк", тъй като фирмата е един от спонсорите на клуба му ПСЖ.