на живо

Неймар отделя по 90 000 евро за свои служители, които не работят

Бразилецът е решил да не освобождава нито един от 142-ата си служители в благотворителната организация

Reuters

Звездата на "Пари Сен Жермен" Неймар получава по близо 1 млн. евро на месец само от заплата. Част от тези пари, и по-точно 90 000 евро, отиват за заплати на служители. Но не такива, които се грижат за неговия комфорт, а хора, които работят в благотворителната му организация. 

Или работеха, преди светът да бъде връхлетян от пандемията от коронавирус. От тогава всичките 142-ма служители на футболиста и семейството му в така наречения "Институт Неймар" имат доста по-малко възможности да помагат. Причината е в забраната за събиране на големи групи и организиране на извънучилищни дейности за деца.

Въпреки забраните в Бразилия, Неймар не е освободил нито един от служителите си. Всички те продължават да получават пълното си месечно възнаграждение. 

"Със семейството се грижим за цялата структура и за нашите 142-ма служители, които получават заплати и допълнителни средства. Парите, с които им плащаме са от личните ни средства. Ще продължим да плащаме заплати и осигуровки, без значение колко дълго ще продължи пандемията", казва бащата на Неймар и негов агент, който носи същото име.

Благотворителната организация на Неймар е създадена през 2014 г. От тогава тя се занимава с осигуряването на по-добър живот, здравни грижи и създаването на възможности за деца от бедните семейства в родния град на футболиста - Сао Пауло. 

Чрез различни семинари, спортни събития, лекции, медицински прегледи, уроци и презентации, в които участие взимат не само децата, но и техните родители, Неймар се опитва да очертае нови хоризонти пред подрастващите.