на живо

Неймар си тръгва от "Барселона" заради Меси?

Бразилецът обмисля напускането си от март, твърди испански журналист

Getty Images

Лионел Меси е една от причините Неймар да иска да напусне "Барселона". Това твърди испанският журналист на "Ел Паис" Рамон Беса. Двамата футболисти всъщност са добри приятели и аржентинецът е повлиял на решението на Ней непряко. 

Според Беса началото на цялата сага с напускането на бразилеца е през март 2017 г. Той дори разкрива точната дата - 8 март. Тогава каталунците постигнаха невиждан успех, след като отстраниха "Пари Сен Жермен" и се класираха за четвъртфинал в Шампионска лига.

Това се случи след като "Барса" загуби в първия мач с 0:4. На "Камп Ноу" обаче каталунците сътвориха невероятен обрат, вкарвайки 6 гола, срещу само 1 за ПСЖ. Четвъртото и петото попадение бяха дело на Неймар, който се разписа от дузпа и след страхотна атака.

След срещата обаче медиите предпочетоха да обърнат повече внимание на Лионел Меси, а изданията използваха снимка от радостта на аржентинеца, наобиколен от съотборниците си. Дори в профилите в социалните мреже на клуба се появи този кадър.

Именно това действие накарало Неймар да се замисли за трансфер, а в последствие да приеме невероятната оферта на "Пари Сен Жермен", които са готови да платят 222 млн. евро, за да го откупят. 

Дали обаче сделката ще се осъществи, ще разберем в близките дни. Според френските медии футболистът ще бъде представен на 7 август. Двамата с Меси със сигурност ще останат в близки отношения. Поне такава заявка даде аржентинецът, който се сбогува със съотборника с с прочувствено видео в социалните мрежи преди ден.